October 1, 2022

Verkeersregelaar

2 min read
verkeersmaatregelen

De meeste verkeerswachters op scholen worden schoolverkeerswachters genoemd.

De belangrijkste taak van deze bewakers is ervoor te zorgen dat alle studenten en voetgangers het schoolterrein op en af ‚Äč‚Äčkunnen zonder schade aan te richten. Schoolverkeerswachters werken meestal ‘s ochtends tijdens de lunch,’ s avonds en in het weekend en op feestdagen, wanneer de meeste studenten naar huis of naar het nabijgelegen park zullen gaan. Ze dragen ook een speciaal uniform (meestal een felgekleurd vest met hoge zichtbaarheid en een fluorescerende gele broek).

Een verkeersmaatregelen op school moet in staat zijn om met noodsituaties om te gaan en moet in staat zijn om snel te handelen. Als er iets gebeurt wanneer er een kind is dat probeert binnen te komen, moet een verkeersregelaar op school het kind kunnen vastgrijpen en hem of haar uit de weg kunnen halen, terwijl er tegelijkertijd voor wordt gezorgd dat niemand daarbij gewond raakt. Dit is vooral belangrijk tijdens de zomermaanden, wanneer veel kinderen waarschijnlijk buiten spelen.

Verkeersregelaars moeten ook achtergrondcontroles ondergaan om er zeker van te zijn dat ze geen criminelen zijn.

Er zijn ook politiegegevens van het dossier van de persoon, voor het geval de persoon later wordt beschuldigd van een misdrijf. Dit om te voorkomen dat iemand de identiteit van een verkeersagent steelt en zijn of haar eigen voertuig bestuurt. Dit is vooral belangrijk als de persoon dezelfde is die zojuist is toegewezen om mensen te controleren op rijden onder invloed, omdat de dief dan de identiteit kan gebruiken om toegang te krijgen tot andere voertuigen.

De meeste scholen hebben nu hun eigen schoolverkeerswachters die op hun terrein werken, ook al zijn de feitelijke verantwoordelijkheden van schoolverkeerswachten uitbesteed aan particuliere bedrijven. Er zijn echter nog steeds veel scholen die schoolverkeerswachten in dienst hebben, om problemen te voorkomen als een van hen bij een ongeval betrokken is en een schoolbewaker moet inschakelen.

Klik hier voor meer informatie: https://www.verkeerservicezuidholland.nl/

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.