October 1, 2022

Wat is webhosting? – Wat je moet weten

3 min read
hosting

Webhosting en domeinregistratie zijn waarschijnlijk de belangrijkste dingen om te weten bij het instellen van een website voor de eerste keer. Zonder deze twee dingen gaat u niet ver komen. In feite zullen de twee vrijwel zeker de duurste componenten van uw bouwbegroting zijn. Dus wat moet je precies verwachten van je web hosting en domeinregistratie?

In dit artikel ga ik je de uitleg geven en biedt enkele voorbeelden, zodat je begrijpt waar je geld gaat.

Ten eerste moet je het verschil begrijpen tussen webhosting en domeinregistratie. Om het eenvoudig te maken: webhosting verwijst naar de provisioning van de technische infrastructuur om websites te hosten. Domeinregistratie geeft u eenvoudig de mogelijkheid om een naam voor uw website te kiezen. Beide zijn nodig als u een professionele uitziende website wilt hebben die u een goed inkomen kan verdienen.

Dus nu heb je het basisbegrip van wat ze zijn, hoe ga je aan de slag?

De eerste stap is om een webhostingbedrijf te selecteren dat aan uw behoeften voldoet. Er zijn er vandaag veel bedrijven, en soms kunnen het kiezen van de juiste een beetje ontmoedigend lijken. U kunt ervoor kiezen om direct met iemand telefonisch te praten of een gratis webhosting-offerte online aan te vragen. Persoonlijk beveelt ID de laatste optie aan omdat u meer kunt leren over de verschillende bedrijven zonder noodzakelijkerwijs een definitieve beslissing te nemen waarop u moet gaan.

Zodra u uw onderzoek hebt gedaan naar hostingproviders, zult u verschillende opties tegenkomen. Uw volgende stap is om te beslissen of u uw eigen dedicated server, een gedeelde server of een reseller hostingplan wilt. Alle drie hebben hun voor- en nadelen en het is uiteindelijk aan u om te kiezen welke het beste is voor uw persoonlijke behoeften. Sommige mensen houden van volledige controle over hun websites, dus het hebben van hun eigen webserver kan iets zijn dat ze willen overwegen.

Als u niet iemand wilt die totale controle wil, is een gedeeld of reseller webhostingplan de juiste keuze voor u.

Hierdoor kunt u uw eigen webserver en -domein hebben of u kunt websites van het webhostingbedrijf leasen. Met een gedeelde webhostingplan betaalt u alleen de middelen die u gebruikt, waaronder bandbreedte, opslagruimte en webtoepassingen zoals e-commerce-websites en fotogalerijen. Dit plan is het meest ideaal voor websites die niet veel middelen nodig hebben, maar misschien nog steeds een hoog niveau van maatwerk en regelmatige updates nodig hebben.

Een ander type webhostingbedrijf is het resellerplan. Dit type plan is vergelijkbaar met een dedicated server doordat u uw eigen webserver en -domein hebt, maar in plaats van de bronnen van het webhosting-companys, bent u verantwoordelijk voor alle applicaties en functies op zichzelf. Als u bijvoorbeeld een blog wilt maken, moet u een webhostingbedrijf vinden dat WordPress-blogs biedt. In plaats van het laden van de blog op de webserver, laadt u het echter op uw eigen domein. Uw verantwoordelijkheid is hier om de blog op regelmatige basis bij te werken en ervoor te zorgen dat deze op de juiste manier wordt gehost op een snelle internetverbinding.

Probeer deze website: EIGEN-DOMEIN

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.