July 4, 2022

Tulpen kopen en planten

2 min read

tulpen kopen

Tulpen kopen en planten

Tulpen kopen is een leuke en gemakkelijke manier om het hele jaar door lentekleur in uw tuin of tuin te brengen. Omdat ze omhoog groeien, hebben ze een hoge en rechte vaas nodig. Vul hem voor de helft met water en voeg vervolgens elk jaar een beetje compost toe om hergroei te stimuleren. Daarnaast worden ze graag in de herfst geplant, nadat de grond is afgekoeld en voordat het bevriest. Woont u in het noorden van de Verenigde Staten, dan kunt u uw bollen wellicht in september of oktober planten tulpen kopen. In zuidelijke staten kunt u wachten tot eind november of begin december.

Als je tulpen in de herfst plant, plant ze dan meteen nadat je ze hebt gekocht. In koele klimaten zal ongeveer 20% van de bloemen opnieuw bloeien, maar ze zullen kleiner zijn en meer verspreid. Dit betekent dat je een bos tulpen hebt die het hele groeiseizoen herbloeien. Dit geeft ze meer bekendheid en zorgt voor een langer vaasleven. Na het planten moet je ze goed water geven met een tuinslang om hun levensduur te verlengen.

Zorg voor het planten dat ze in de volle zon staan. Ze moeten zes uur direct zonlicht krijgen. Je kunt ze ook in een pot doen om ze warm te houden. Als u tulpen in de volle grond plant, zorg er dan voor dat u ze zo plaatst dat het puntige uiteinde van de bol omhoog staat. Je kunt ook kippengaas gebruiken om de pot af te dekken om ze in de winter te beschermen. Denk eraan om ze na het planten op een koele, schaduwrijke plek te bewaren.

Klik op deze link: Pluukz

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.