October 1, 2022

Assertief worden in je relatie

1 min read

Wat is assertiviteit?

Assertief worden in je relatie

Als je informatie zoekt over hoe je assertief kunt worden in je relatie, dan is dit artikel voor jou geschreven. Via dit artikel hoop ik enkele tips en technieken met u te delen over hoe u assertiever kunt worden in verschillende situaties die zich in uw leven voordoen. Assertief zijn in een relatie kan soms zowel zeer nuttig als moeilijk zijn. Laten we enkele tips bespreken die u zullen helpen assertiviteit in uw relatie te begrijpen en te gebruiken.

Dus, wat is assertiviteit precies? Simpel gezegd, assertiviteit is het vermogen om je behoeften en verlangens direct en eerlijk aan een andere persoon te communiceren. Het is je vermogen om zelfverzekerd en respectvol je eerste gedachten, overtuigingen, opvattingen en beslissingen te verwoorden, zonder het tactvol te hoeven zeggen, "of liever, "op een zeer beleefde en zeer duidelijke manier" wat is assertief. hun standpunt, of het nu ja of nee zeggen betekent, en helemaal niets zeggen.

Als ik het over assertiviteit heb, heb ik het niet over overdreven opdringerig of agressief zijn. Ik zeg niet dat je een doorzetter of een wilskrachtig persoon moet zijn. Maar door te leren assertiever te worden, kun je krijgen wat je wilt wanneer je het wilt van een passieve partner of vriend. Als je merkt dat je partner niet assertief reageert zoals je zou willen, geef hem dan niet de schuld. Werk in plaats daarvan aan je vaardigheden om agressiever te worden.

Klik hier voor meer informatie: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.